Työsuhde on hoivasuhde

Demareihin soluttautuneet ay-haukat nimittävät oppositiopolitiikkaa sopimiseksi.

Ammattiliittojen edustajat Timo Suhonen, Mari Huohvanainen ja Mika Kolehmainen esiintyvät rakentavina ay-liikkeen sovittelijoina. Savon Sanomien mielipidepalstalla (4.9.) Ay-aatteessa marinoituneet edunvalvojat unohtavat mainita, että he ovat demarikellokkaita, yhden ryhmän etujen maksimointia ajavia poliitikkoja.

ENSIN he kirjoittavat kliseisin korulausein palkansaajajärjestöjen ja hallituksen ”laadukkaasta sopimisen kulttuurista”. Sen jälkeen alkaa hallituksen läksyttäminen eli ay-demarien valmistautuminen vaaleihin, aikansa elänyt tympeä oppositiopolitiikka ja äänten kalastelu. Isänmaan etu on sivuseikka, kun opposition ainoa tavoite on mollata hallitusta. Ei ihme, että puolueet alkavat olla kiukkuisten pappojen ja mammojen eläkeläiskerhoja.

KOLMIKON esiintyminen sovittelijoina maakuntalehdessä sattui hauskaan rakoseen. Samassa lehdessä SAK:n hallitus uhkailee lakoilla, jos maan hallitus ei peru irtisanomislakialoitetta. Ay-liikkeen sovitteluhengestä kertoo paljon se, että Suomessa on lakkoja rutkasti enemmän kuin muissa pohjoismaissa. Ahneen ja valtaa tavoittelevan ay-liikkeen kanssa on vaikea sopia mitään. Se rohmuaa etuja ja halveksii edustuksellista kansanvaltaa.

DEMARIPOMO Antti Rinne haukkuu hallituksen verokevennykset, mutta vaikenee ay-liikeen kauhomista kymmenien miljoonien verovapaista voitoista ja osingoista vuokrataloyhtiö VVO:n omistuksista.
Pienet yritykset ovat liemessä, jos ne sattuvat palkkaamaan laiskan työntekijän. Veronvaroilla pyörivän julkisen sektorin hankalat työntekijät ovat myös ay-vetoisen vasemmiston suojeluksessa.

HUONOSTA työntekijästä ei pääse eroon, vaikka hän tuottaisi yritykselle enemmän kuluja kuin tulosta. Työntekijästä pääsee eroon vain, jos hän törttöilee kännissä tai ahdistelee seksuaalisesti työkavereitaan. Ovea voi näyttää vasta varoituksien ja hoitoonohjauksen jälkeen.
Työpaikan häirikölle voi antaa tosin laillisesti potkut tuotannollis-taloudellisin perustein. Mutta tällöin ei saa palkata parempaa työntekijää tilalle.

MIETTIKÄÄPÄ demarit omalla kohdallanne, jos teillä olisi pieni nyrkkipaja. Maksaisitte vetelästä duunarista, joka on töistä poissa milloin milläkin verukkeella, ettekä saisi vaihtaa vempulaa ahkeraan toveriin. Pienissä firmoissa työllistämisen kynnys on korkea. Palkkaaminen tarkoittaa sitoutumista hoivasuhteeseen.