Kuopion Unelmahäät-pari: Kaaso ilmoitti mukaan ohjelmaan

Unelmahäät-parin Laura ja Ari Bäckmanin tytär syntyi elokuussa. Kuva: Laura Ruuskanen

Laura ja Ari Bäckmanin Unelmahäät-jaksossa jännitystä herätti yllätyskäänne, kun vauva meinasi syntyä etuajassa.

Laura (22) ja Ari (34) Bäckman menivät kihloihin keväällä 2017. Hääajankohta lyötiin lukkoon reilun vuoden päähän, kesäksi 2018. Kaasot ja bestman pyydettiin tehtäviinsä, ja alkoi häiden suunnittelu. Keväällä 2018 yksi Lauran kaasoista pyysi tätä lapsensa kummiksi.
– Kaasoni siinä sitten kyseli vähän tietojani ja sanoi tarvitsevansa niitä kummiksi ilmoittamiseen. En osannut aavistaa mitään ja annoin pyydetyt tiedot. Myöhemmin hän vielä ilmoitti, että katsohan sähköpostisi, Laura muistelee.
Sähköpostissa komeili viesti: ”Kiitos ilmoittautumisestasi mukaan Unelmahäihin”.
– Heti seuraavana aamuna tuotannosta soitettiin ja sanottiin, että meidät haluttaisiin mukaan ohjelmaan. Pitihän sitä viikonlopun yli miettiä, Laura muistelee.

Vielä tänäkään päivänä aviopari ei tiedä, mitä kaikkea kaaso oli hakemukseen runoillut.
– Mutta uskomme, että meissä kiinnosti sekä ikäeromme, että raskaus. Toivottu raskaus kävi ilmi vasta, kun hääajankohta oli jo päätetty. Laskettu aika oli elokuun alussa, ja häät kaksi kuukautta ennen sitä, Laura ja Ari kertovat.
Heti, kun tuotantoyhtiö sai pariskunnalta myönteisen päätöksen ohjelmaan lähtemisestä, aloitettiin kuvaukset. Pariskunnan haastatteluja ja häävalmisteluja kuvattiin neljä kertaa ennen hääviikonloppua. Hääviikonloppuna kamerat seurasivat paria jo torstai-illasta alkaen, aina hääpäivän häätanssiin saakka.
– Ennen ohjelmaan suostumista minua mietitytti se, haluanko mukaan, sillä häissä on stressinaihetta muutenkin, ja olisin ihan raskauden loppupuolella. Emmekä vielä ollenkaan arvanneet, kuinka jännittäväksi hääviikko meneekään, Laura sanoo.

Nimittäin hieman ennen häitä morsian joutui pakkolepoon, sillä vauva meinasi syntyä ennenaikaisesti. Viimehetken hääjärjestelyt jäivät paljolti sulhasen ja lähipiirin hoidettaviksi. Olihan siinä jännitysmomenttia kerrakseen, mutta näin jälkikäteen pariskunta on tyytyväinen, että lähti mukaan ohjelmaan.
– Positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan. Jakso jää mukavaksi muistoksi häävalmisteluista ja -päivästä. Ja tulipahan tehtyä jotain erilaista ja mieleenpainuvaa. Voin kyllä suositella osallistumista, jos yhtään siltä tuntuu, että tuollainen voisi kiinnostaa, Ari sanoo.

Pariskunta sanoo, että ohjelmaan osallistuessa oli myös mielenkiintoista päästä seuraamaan, millainen projekti ohjelman tekeminen on.
– Itse hääpäivänä, kun vihkiminen oli ohi, ei kuvaajia enää melkein edes huomannut. He sulautuivat vieraiden joukkoon, eivätkä kamerat kovin pistäneet silmään. Jälkikäteen vieraatkin ovat sanoneet, ettei kuvaus tosiaan häirinnyt päivää mitenkään, Laura ja Ari kertovat.
Eniten kamerat kiinnittivät huomiota kirkossa. Laura nauraa, että olihan se hieman erikoista kävellä alttarille ja pois, kun kuvaajia oli sekä edessä että takana.
– Ja kun kuvasimme joitakin häävalmisteluja, niin piti ottaa useampi otos, että sai kaikki kuvakulmat tallennettua. Mutta kuvaajat olivat leppoisia ja mukavia kavereita, Ari muistelee.

Kylläpä pari muistaa senkin, kuinka eräitä suloisia rakastavaisten hetkiä ikuistettiin varta vasten kauniin kanavan varrella.
– Kävelimme siellä ja teimme haastatteluja. Paikka on kaunis, mutta voi hyvä ihme sitä itikoiden määrää! Minulla tuli alaselkään aivan valtava turvotus, kun itikat pääsivät sieltä syömään, Ari muistaa.
– Ja sitten, kun näimme jaksomme, ei sieltä kanavalta ollut käytetty yhtään niitä söpöstelyosuuksia! Laura nauraa.

Oman jaksonsa pariskunta näki ensimmäistä kertaa, kun se oli jo editoitu lopulliseen muotoonsa. Aviopari sai jakson katsottavaksi sekä DVD:llä että nettilinkin kautta.
– Totta kai se oli vähän outoa katsoa ja kuunnella itseään telkkarista, mutta ei se pahemmin jännittänyt. Tiesimme kuitenkin, mitä olimme haastatteluissa sanoneet ja miten hääpäivä oli mennyt, joten ei siinä ollut jännittämistä, pari sanoo.
Ja jakso olikin tehty pariskuntaa hyvin kunnioittaen, eikä Lauralla ja Arilla jäänyt mitään hampaankoloon lopputuloksen suhteen.
– Hyvä jakso oli. Tietysti se olisi ollut oikein mukavaa, jos olisi itse saanut vähän extramateriaalia. Sitä kuitenkin kertyi varmaan parikymmentä tuntia. Mutta ymmärrän, että sen editointi olisi ollut valtava työ, Ari tuumaa.

Laura ja Ari

• Lauran (os. Venäläinen) ja Ari Bäckmanin jakso nähtiin TV5:llä maanantaina 11.3.
  • Jaksossa Laura odotti parin esikoislasta. Häät olivat viime kesäkuussa.
  • Tytär meinasi syntyä ennenaikaisesti jo häiden alla, vaikka laskettuun aikaan oli vielä pari kuukautta.
  • Laura kertoo, että lopulta vauva syntyi noin kaksi viikkoa lasketun ajan jälkeen.
  • Perhearki on lähtenyt sujumaan hyvin.