Uudistuksia luvassa

Kaupunkilehti on ollut viime viikot kesätauolla. Ilmestymme kuitenkin poikkeuksellisesti nyt keskellä heinäkuuta suurjakeluna. Elokuun alusta alkaen lehti ilmestyy jälleen normaalisti viikoittain.

Pienestä tauosta huolimatta toimituksemme on koko kesän ajan ollut hereillä, koska sisarlehti Viikkosavo ilmestyy tauotta ympäri vuoden. Viime viikot olemmekin keskittyneet tekemään sisältöä Viikkosavoon. Samalla olemme kaikessa hiljaisuudessa työstäneet molempien lehtien tuotekehitysprojektia.

Sekä Kaupunkilehdessä että Viikkosavossa tapahtuu syksyllä tuntuvia uudistuksia, mikä lisää lehtien houkuttelevuutta. Uusista kuvioista kerromme lisää alkusyksystä.

Kaupunkilehti ja Viikkosavo tunnistavat tärkeän roolinsa ison kaupungin paikallislehtinä. Siksi tuotekehittelytyön on oltava jatkuvaa.

Reilun puolen vuoden sisään lehdissämme on jo ollut kaksi merkittävää uudistusta. Vuodenvaihteessa toteutettiin Kaupunkilehden ja Viikkosavon profilointiuudistus. Lehdille luotiin kirkkaammat profiilit, jotta voisimme tarjota kaupunkilaisille kaksi erilaista lehteä. Kaupunkilehden sisältö keskitettiin puheenaiheisiin, henkilöihin ja ilmiöihin. Viikkosavo puolestaan keskittyy paikallisuutisiin ja tapahtumiin. Lukijapalautteiden perusteella uudistus on ollut onnistunut.

Keväällä molempien lehtien verkkosivut uudistettiin täysin. Uusilta, selkeiltä sivuilta on helppo lukea juttuja ja löytää tarvittavat tiedot.

Lisäksi teemme lehtiimme jatkuvasti pieniä viilailuja, jotta lukijamme ja ilmoittajamme saavat entistä mielenkiintoisemmat ja hyödyllisemmät lehdet käyttöönsä.

Kirjoittaja on Kuopion Kaupunkilehden ja Viikkosavon päätoimittaja.