Uusi sarja käynnistyy

Uusi vuosi on alkanut ja siitä varmana merkkinä on Kaupunkilehden paluu joulutauolta. Uuden vuoden lupauksena lupaamme tänäkin vuonna tarjoilla lukijoillemme paikallisia puheenaiheita, näkökulmia ja koskettavia henkilöhaastatteluja.
Vuoden ensimmäisessä lehdessä julkaisemme perinteisesti Vuoden kuopiolainen -kilpailun voittajan. Tällä kertaa Kaupunkilehden ja sisarlehti Viikkosavon lukijat äänestivät voittoon KuPSin kapteeni Petteri Pennasen. KuPSin pelaaja äänestettiin voittoon jo toista kertaa peräkkäin, mikä kertoo, että Kuopio on jalkapallokaupunki ja fanit rakastavat jalkapallotähtiään. Onnea Petterille voitosta ja kahden vuoden jatkosopimuksesta KuPSin kanssa!
Tarkkasilmäisimmät lukijamme saattoivatkin huomata sivulla 6 käynnistyneen uuden juttusarjan Viikon konnat ja sankarit. Sarjassa arvioidaan puolivakavasti ja joskus huumoripitoisesti ajankohtaisten paikallisvaikuttajien, urheilijoiden ja julkkisten sanomisia ja tekemisiä. Sarjaa ei kannata ottaa liian ryppyotsaisesti, eikä konnaksi joutuneiden ole syytä pahoittaa mieltään, sillä myönnämme tittelin vain viikoksi kerrallaan. Jonkun viikon konnahan saattaa olla jo seuraavalla viikolla sankari. Toimitus ottaa mielellään vastaan myös lukijoiden vinkkejä palstalle.
Edessä on kutkuttavan mielenkiintoinen kevät eduskuntavaaleineen. Kaupunkilehden ja Viikkosavon vaalityöryhmä teroittelee jo kyniä tulevia vaalijuttuja varten. Vaalit näkyvät lehdissämme kevättä kohden yhä voimakkaammin. Viikkosavossa vaaleja käsitellään uutisotteella ja Kaupunkilehdessä arvioivalla ja kevyemmällä tyylillä. Haluamme herättää lukijoiden kiinnostusta politiikkaan ja vaaleihin. Toivomme, että mahdollisimman suuri joukko käyttää huhtikuussa äänioikeuttaan. Yritämme kertoa ehdokkaiden taustoista muutakin, kuin mitä he itse ja heidän puoleensa julistavat kansalle. Kuopion seutu tarvitsee ja ansaitsee pätevät ja vaikutusvaltaiset kansanedustajat, jotta Itä-Suomen keskuksen eduista huolehditaan valtakunnan tasolla.
Mukavaa alkanutta vuotta kaikille lukijoille ja ilmoittajillemme!

Kirjoittaja on päätoimittaja.