Vanhukset, myykää asuntonne

Omaiset lykkäävät vanhukset laitoksiin ja kehtaavat arvostella hoitoa.

Hyvinvointiyhteiskunnan ylellisyydessä rypevien ihmisporsaiden pitäisi käydä kehitysmaissa. Niissä kunnioitetaan vanhuksia enemmän kuin Suomessa. Syytämme kuntaa ja puolueita vanhusten huonosta kohtelusta, vaikka syy on itsessämme. Omaiset heittävät surutta iäkkäät sukulaisensa laitoksiin. Sitä mukaa kun Suomi on vaurastunut, sitä enemmän vanhukset potevat yksinäisyyttä. Kiireiset hoitajat käyvät tyrkkäämässä seniorien eteen lääkkeet ja ruokaa kuin karjalle. Omatuntoamme on sen verran jäljellä, ettemme sentään pistä pieniä lapsiamme lastenkoteihin. Kärräämme lapset päiväkoteihin.

Kun Aasiassa ja Afrikassa kertoo köyhille ihmisille, että työikäiset suomalaiset sulkevat isänsä ja äitinsä laitoksiin, he pitävät meitä raakalaisina. Panetteko te vanhempanne yksin laitoksiin? Kuka heille pitää seuraa? Pitääkö heidän maata toimettomana vuosikausia sängyissään? Kerran eräs tuntematon mies kysyi Intiassa, että onko minulla jokin hätä. Mies oli huolestunut siitä, että olin seisoskellut yksin kaupungilla. Kerroin hämmästyneelle miehelle, että Suomessa yksin oleminen on ok! Sinkkutalouksia pidetään trendikkäinä. Suomalaisten yhteisö on työpaikka tai urheiluseura, mutta perhe puuttuu.

Eduskuntavaalien alla on puhjennut marina vanhuspalveluiden laadusta. Miksi emme itse tarjoa kodistamme yhtä huonetta vanhalle sukulaiselle, ruoki häntä ja ota perheen jäseneksi? Ei ole kunnan syy, että käymme istumassa vanhuksien vuoteen reunalla 10 minuuttia juhlapäivinä. Ottakaa omaiset itse potkuri ja tai pyörätuoli ja työntäkää sukulaisianne puistoissa. Puhukaa heille kiireettömästi ilman tekosyitä. Onhan teillä aikaa istua ravintoloissa, käydä lomamatkoilla, juosta kauppakeskuksissa ja kuntosaleilla. Enkä itse ole tässä suhteessa yhtään parempi.
Meillä on töissä ja harrastuksissa säntäileviä ydinperheitä, avainkaulalapsia ja syömme ruokaa suoraan jääkaapista. Oikeat perheet ovat kuolleet sukupuuttoon. Kaiken huipuksi vanhat ihmiset säästävät hammaslääkärikuluistaan, koska joutuvat rahoittamaan aikuisia hulttiolapsiaan.
Hyvät vanhukset, jos teillä varoja tai omistatte asunnon, myykää omaisuus vielä kun henki pihisee. Unohtakaa rahojanne kärkkyvät perilliset ja pankaa haisemaan kunnolla!