Veera Willman: ”Olen kiertänyt ystäväni kanssa monilla Antti Tuiskun keikoilla”

Kuva: Jonna Kaasalainen

Missä synnyit?
Kuopiossa. Perheeni asui tuolloin Inkilänmäellä, josta muutimme varhaisessa lapsuudessani Päivärantaan.

Ikä?

Koulutustaustasi?
Yhteiskuntatieteiden maisteri

Ammattisi siviilissä?
Korvausratkaisija, nyt olen työstäni muutaman kuukauden hoitovapaalla.

Millainen perhe sinulla on / keitä perheeseesi kuuluu?
Rakas vaimo ja ihana pieni vauva, joka pian on jo taapero.

Missä ja miten asut? Ja miksi asut juuri siellä?
Asumme Saaristokaupungissa rivitalossa omakotitalojen keskellä. Perheemme nauttii suuresti asumisen rauhallisuudesta ja meille on valtavan tärkeää, että pääsemme hengittämään puhdasta ilmaa ja lenkkeilemään luonnon keskellä koirien kanssa.

Miten vietät vapaa-aikaasi (harrastukset)?
Ulkoilemalla ja musiikkia kuunnellen, nykyisin paljon myös leikkien. Rakastamme käydä elokuvissa silloin kun siihen järjestyy mahdollisuus.

Mitä TV-ohjelmia seuraat?
Moderni perhe, Rouva ministeri ja Voice of Finland.

Millaista musiikkia kuuntelet?
Adele, Antti Tuisku, Ed Sheeran, Jenni Vartiainen, John Legend, SANNI, Vesala ja monia muita… Rakastan musiikkia, jonka tunnelma vie mennessään!

Minkä biisin vetäisisit karaokessa? Miksi?
Vesalan Älä droppaa mun tunnelmaa, sillä se luo hauskaa tunnelmaa, ja siitähän karaokessa on parhaimmillaan kyse!

Mitä lukemaasi kirjaa suosittelisit muille ja miksi?
Maaret Kallion Lujasti lempeä. Se on kirjahyllyssäni odottamassa että luen sen loppuun, mutta jo nyt osaan sitä suositella. Kirjassa on lämmin henki ja se vahvistaa myötätuntoa ja vahvuutta. Auttaa ymmärtämään sekä itseä että toisia.

Missä näet itsesi 10 vuoden kuluttua?
Tällä hetkellä näen itseni 10 vuoden kuluttua eduskunnassa, mutta tiedä vaikka olisin lopettelemassa ensimmäistä kauttani Euroopan Parlamentissa. 

Millainen ruoanlaittaja olet?
Nojaan ruoanlaitossani usein resepteihin ja uudetkin kokeilut usein onnistuvat. Teen ruokaa tai leivon aina maku edellä! Maukkaat leivonnaiset ovatkin bravuurini.

Milloin itkit viimeksi? Miksi?
Liikutuin tässä yhtenä päivänä lapseni vilpittömästä ilosta ja rakkaudenosoituksista. Ja siitä ilosta ja onnesta mitä saamme hänen kanssaan kokea. Itken usein ja koen sen tapana purkaa erilaisia tunteita.

Onko sinulla lemmikkejä?
Jos on, mitä? Kaksi espanjanvesikoiraa, Viola ja Hippu.

Minne teit viimeisimmän lomamatkasi? Miksi matkustit juuri sinne?
Olin äitini kanssa pitkän viikonlopun Pariisissa. Asuin siellä viisi vuotta sitten kolme kuukautta, kun olin harjoittelussa Suomen suurlähetystössä ja siitä tuli minulle eräänlainen toinen kotikaupunki, minne on aina ihana palata.

KuPS vai KalPa? Miksi?
Kuopiolaisten joukkueiden puolella olen aina. KalPa on tullut monella tapaa tutummaksi, kun entisenä taitoluistelijana jäähalli on aina tuntunut kotoisalta. KalPan peleissä on eritoten nuorena tullut käytyä paljon, kävin kaikissa ratkaisevissa peleissä silloin kun KalPa nousi Mestiksestä Liigaan. Kun opiskelin Jyväskylässä, oli tosi herkullista käydä paikallisten kavereiden kanssa JYP-KalPa-peleissä! Siellä näki aina myös Kuopiosta lähtöisin olevia tuttuja! 🙂

Paras paikka Kuopiossa? Miksi?
Kuopion metsät, joiden korkeilta kohdilta näkee katsella Kallavedelle. Ne on aina henkeä salpaavia hetkiä. Puijonsarvessa ja Jynkänvuorella on tullut vastaan upeita maisemia.

Yllättävin puolesi? / Tätä et tiennyt minusta?
Olen kiertänyt ystäväni kanssa monilla Antti Tuiskun keikoilla ja nähnyt samalla eri kaupunkeja ja suomalaisia pikkukyliä. Se on ollut hirmu antoisa kokemus, josta koen oppineeni paljon. Neuvokkuutta ei näiden kokemusten jälkeen ainakaan puutu!

Kuka

• Veera Willman, Vihreiden valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen