Viagogo huijasi minuakin

Netin lippujen varaussivustoilla virheistä joutuu maksamaan.

Lippupalvelu Viagogoa on riepoteltu julkisuudessa. Varaussivusto on repinyt tuplahintaisia lippuja KuPSin peleistä. Itse ostin Viagogosta lipun AC Roman ja Lazion derbyyn. Tiketti maksoi 110 euroa. Hinta tuntui kohtuulliselta, kun sitä vertasi Arsenalin ja Chelsean paikallispeliin. Piippuhyllypaikasta pulitin 400 euroa. Ymmärrän, miksi Viagogo kaupitteli 50 euron lippuja KuPSin katsomoon. Sveitsiläinen firma ei tajua, että liigassa pelaavan seuran lippu voi lähteä 13 eurolla.

KURIIRIN piti kiikuttaa piletti Roomassa hotellin respaan. Lippuja ei tullut. Aloin tykittää sivustoa viesteillä. Yhteyden sain vain automaattivastaajaan. Otimme käyttöön järeimmät aseet ja marssimme Lazion toimistoon. Heilutin virkailijan edessä lehdistökorttia. Viagogo on pettänyt minut ja valokuvaajani. Uhosin, että peliin on pakko päästä. Teemme jutun suomalaiseen valtamediaan, Viikkosavoon!

TOIMISTON päällikkö lupasi tehdä parhaansa. Kouraamme iskettiin 40 euron seisomaliput hurjien Lazio-fanien sekaan. Pelin seuraamisen sijaan seurasimme tuhansien fanien hurmosta. Olimme etulinjassa. Maagiset taistelulaulut raikuivat. Sotaliput heiluivat. Piti osata huutaa oikealla hetkellä ”Lazio” ja huitoa käsi nyrkissä kohti AC Roman päätyä. Katsomossa kalja virtasi ja kannabis-sätkät roihusivat. Ihmistungoksessa peli jäi sivurooliin, mutta näimme läheltä, millaista on fanaattinen seuraidentiteetti.

VIAGOGO-tarinani ei päättynyt tähän. Pelin jälkeen hotellin sängyn päällä oli odottamassa kirjekuori ja kuoressa liput. Viagogo sai kuulla kunniansa. Vaadimme rahoja takaisin. Sähköposti pysyi mykkänä. Kotimaassa odotti yllätys. Tilille oli palautettu 220 euroa. Varaussivustojen kanssa ei keskustella. Sivustot eivät pyytele anteeksi tai selittele.

MOKISTA pitää maksaa halpislippubisneksessä. Kerran tilasin vahingossa Kuopio-Helsinki lentolippujen sijaan liput Helsinki-Kuopio. Arvatkaapa, laskiko Finnair seuraavaan koneeseen, vaikka siinä oli reilusti tilaa. Toisen kerran tilasin jatkolennon Bangkokista Kuala Lumpuriin. Kolmen tunnin vaihtoaika tuntui sopivalta. Jäi vain huomaamatta, että jatkolento lähti 50 kilometrin päästä ruuhkaisen Bangkokin toiselta reunalta. Varaussivustot ovat koneita. Niillä on robotin joustamaton pää. Myös hotellien varaaminen on kärsivällisyysharjoitus.