maanantai 10.8.2020 Lauri, Lasse, Lassi

Tässä ovat Vuoden kuopiolainen 2017 -ehdokkaat – äänestä suosikkiasi!

Kuopion Kaupunkilehti ja Viikkosavo järjestävät jälleen Vuoden kuopiolainen -lukijaäänestyksen. Lukijat voivat äänestää suosikkiaan 20 ehdokkaan joukosta. Ehdokkaat on valinnut toimitus osin oman arvionsa ja osin lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Äänestää voi alla olevalla lomakkeella 20. joulukuuta 2017 saakka. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Hanna Partasen kalakukko, yhden hengen illallislahjakortti Kummisetään ja 30 ilmaislippua Kuopion Raviradalle.

Vuoden kuopiolainen 2017 julkaistaan Kuopion Kaupunkilehdessä tammikuussa 2018. Samalla julkaistaan myös äänestäneiden kesken arvottujen palkintojen voittajat.

 

Vuoden kuopiolainen 2017 -ehdokkaat:

 

 

1. Jarkko Kääriäinen, tapahtumajärjestäjä

Ideoi ja toteutti yksityishenkilönä Kuopiossa ensi kertaa järjestetyn, Asunnottomien yöhön liittyvän #omallekohdalle-toritapahtuman. Tapahtumajärjestäjä on ollut mukana rakentamassa Kuopioon myös Satoa-ruokakulttuurifestaria.

2. Jari Saario, voimanostaja

Voittanut klassisessa voimanostossa Suomenmestaruuksia ja kilpailee myös MM-tasolla. Tekee vartijana työtä myös kuopiolaisten turvallisuuden hyväksi.

3. Tommi Jokinen, jääkiekkoilija

KalPan nykyinen kapteeni ja oli yksi viime vuoden hopeajoukkueen keskeinen pelaaja. Nauttii myös tämän vuoden joukkueessa luottamusta, mistä osoituksena kapteenin vakanssi.

4. Urho Nissilä, jalkapalloilija

Tehnyt tällä kaudella läpimurron kotimaisilla jalkapallokentillä. Kuopiolaisyleisön suosikki, KuPSin oma kasvatti, edustaa kuopiolaista perinteistä taitojalkapalloa. Mukana alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

5. Iivo Niskanen, hiihtäjä

Kuopiossa asuva hiihtäjä voitti miesten 15 kilometrin kilpailussa maailmanmestaruuden Lahdessa viime talvena. (Kuva: Tiina Arffman-Komulainen)

6. Olli Taskinen, salibandyn pelaaja

Salibandyjoukkue Welhojen pitkäaikainen, hyväntuulinen kapteeni, joka viime keväänä johdatteli joukkueensa liigaan.

7. Kirsi Järvi, maailman vahvin nainen

Maailman Vahvin Nainen -kisan voittanut Järvi on hallintotieteiden maisteri ja notaari, joka nähtiin tänä syksynä myös television Gladiaattorit-ohjelmassa. On ainoa suomalainen, joka kutsuttiin ottelemaan joulukuussa Pohjois-Carolinassa järjestettävään Official Strongman Games – World´s Strongest Woman -kilpailuun.

 

8. Disa Kortelainen, tanssija

Nostanut Kuopiota esille tanssigenressä. Oli aikoinaan kilpailemassa myös television Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Hänellä on puolisonsa Markku Hyvärisen kanssa 30 SM-mitalia, joista 11 on kultaista. Edustanut Suomea MM/EM kisoissa vuodesta -96 lähtien.

9. Mika Sutinen, liikemies

Mustin ja Mirrin toimitusjohtaja valittiin tänä vuonna Vuoden liikemieheksi. Ilmoitti jättävänsä toimitusjohtajuuden ja siirtyvänsä hallitusammattilaiseksi. Hyvä esimerkki henkilöstä, joka osaa yhdistää johtamisen ja perhe-elämän.

10. Jari Jolkkonen, piispa

Kuopion piispa on tunnettu myös Luther-tutkijana. Teki nyt reformaation juhlavuonna televisioon Luther-dokumentin. Miellyttävä ja laajakatseinen piispa, joka nähdään usein myös urheilukatsomoissa.

11. Paco Nucci, ravintoloitsija

Perustanut Kuopioon useita ravintoloita, joista uusin, Gusto Runin, avattiin satamaan vappuna. Sinnikäs yrittäjä on valittu myös Savon murremestariksi.

12. Kirsi Soininen, Kuopion markkinointijohtaja

Aina myönteinen ja innostava ideanikkari, joka jo työnsäkin puolesta kehittää Kuopion imagoa ja brändiä.

13. Mikko Rantaniva, näyttelijä

Vuonna 2015 Kuopioon muuttanut, televisiostakin tuttu näyttelijä, joka työskentelee nykyään Kuopion kaupunginteatterilla. Kahden lapsen isä, joka harrastaa nyrkkeilyä.

 

14. Sakari Hietala, nuoriso-ohjaaja ja muusikko

Tarot-yhtyeen kitaristi, jolla on takanaan 11 studioalbumia, kaksi live albumia, sekä live DVD.  Työskentelee nuoriso-ohjaajana Petosen Pinarilla.

15. Olavi Rytkönen, toimittaja ja juontaja

Perisavolainen monitoimimies, joka on tuttu lukuisten tapahtumien juontajana ja sanavalmiina kuuluttajana. Hyväntuulinen mies täytti tänä vuonna 50 vuotta ja järjesti koko kansan juhlat Peräniemen kasinolla ja ehtipä julistaa myös Kuopion Sanavalmiuden pääkaupungiksi.

16. Pekka Koponen, säästä puhumisen MM

Voitti elokuussa ensimmäistä kertaa Kuopiossa järjestetyn säästä puhumisen maailmanmestaruuden. 24-vuotias leppoisa savolainen opiskelee parhaillaan ensihoitajaksi. Sanoo, ettei elämästä pidä tehdä liian vakavaa.

17. Kirsti Rytkönen, kalakukkomestari

Voittanut 7 kertaa kalakukonteon Suomen mestaruuden kotileipomo-sarjassa. Sai kalakukkomestarin arvonimen vuonna 2014. Kalakukkokauppias on tuttu näky Kuopion torilla.

18. Emilia Tengvall-Matero, sirkustaiteilija

Tirehtööri, sirkustaiteilija ja –ohjaaja, luova ja elämäniloa pursuava taskuraketti. Kuopion Sirkuksen kasvatti ja nykyään sen tirehtööri. (Kuva: Merja Martikainen)

19. Sara Zuffa, italialainen Kuopio-fani

Pitää kieli- ja ruokakursseja Kansalaisopistossa. Ollut Suomi-fani nuoresta asti ja tänä vuonna asunut Kuopiossa 10 vuotta. Rakastaa Kuopiota niin paljon, että suunnittelee Puijon torni –tatuoinnin ottamista.

20. Elina Salomäki, valmentaja

Valoisa Puijo Wolleyn valmentaja, joka on asunut vuosia Yhdysvalloissa. Pelasi yhden kauden Puijon joukkueessa, nyt palasi valmennustehtäviin.

Pahoittelut. Tämä lomake ei ole enää saatavilla.