Vuoden kuopiolaista etsitään jälleen

Petteri Pennanen äänestettiin Vuoden kuopiolaiseksi 2018.

Kuopion Kaupunkilehti ja sisarlehti Viikkosavo etsivät jälleen Vuoden kuopiolaista. Lukijoilla on nyt mahdollisuus lähettää ehdotuksia Vuoden 2019 kuopiolaiseksi. Ehdotuksia kaivataan Kuopion alueella vaikuttavista henkilöistä, jotka ovat tämän vuoden aikana tehneet jotain merkittävää tai muuten vain ovat esimerkillisiä henkilöitä.

Valintakriteereissä korostuu henkilön persoona, esimerkillisyys, osaamisen vaikutus kaikkiin kuopiolaisiin ja koko kaupungin brändiin. Vuoden kuopiolaista voi ehdottaa Kuopion Kaupunkilehden ja Viikkosavon nettisivuilta löytyvän ”Anna palautetta”-lomakkeen kautta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kuopio.mielipide@media.fi. Laita sähköpostin aihekenttään maininta ”Vuoden kuopiolainen”. Lähetä perustelusi, miksi juuri kyseinen henkilö ansaitsisi Vuoden kuopiolainen -tittelin.

Kaupunkilehden ja Viikkosavon toimitus valitsee lukijoiden lähettämien ehdotusten ja toimituksen oman arvion perusteella kilpailuun tulevat ehdokkaat, jotka julkaistaan syksyn aikana. Voittaja valitaan ehdokkaiden keskuudesta yleisöäänestyksellä.

Aikaisempina vuosina Vuoden kuopiolaiseksi on valittu jalkapalloilija Petteri Pennanen, jalkapalloilija Urho Nissilä, kirjailija Antti Heikkinen, vammaisurheilija Marjaana Heikkinen, dosentti Markku Myllykangas ja kotoutumisen asiantuntija Tsega Kiflie.