keskiviikko 13.11.2019 Kristian, Ano

Tässä ovat Vuoden kuopiolainen 2018 ehdokkaat – äänestä suosikkiasi

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT! KIITOS KAIKILLE ÄÄNESTÄNEILLE!

Kuopion Kaupunkilehti ja Viikkosavo järjestävät jälleen Vuoden kuopiolainen -lukijaäänestyksen. Lukijat voivat äänestää suosikkiaan 20 ehdokkaan joukosta alla olevalla lomakkeella. Ehdokkaat on valinnut toimitus osin oman arvionsa ja osin lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Äänestää voi alla olevalla lomakkeella 21. joulukuuta 2018 saakka.

Vuoden kuopiolainen 2018 julkaistaan Kuopion Kaupunkilehdessä tammikuussa 2019.

Vuoden kuopiolainen 2018 -ehdokkaat:

1. Anssi K. Laitinen, hanuristi

Viime kesänä kuopiolaishanuristi toi harmonikan kestävyyssoiton ME-lukemat takaisin Savoon soittamalla yhteen putkeen 40 tuntia 3 minuuttia ja 10 sekuntia. Laitinen saanee suorituksensa Guinness World Recordsiin, kunhan Guinness on hyväksynyt suoritustallenteet.

 

 

 

 

 

2. Linda Bosire, malli ja tapahtumajärjestäjä 

Muutama vuosi sitten Keniasta Suomeen muuttanut nainen uskaltaa toteuttaa unelmiaan. Savonia-ammattikorkeakoulussa kansainvälistä liiketoimintaa opiskeleva Linda on perustanut oman mallitoimiston ja viimeisen vuoden ajan ollut mukana järjestämässä useita tapahtumia, muun muassa viiniravintola Gusto Runinissa.

 

 

 

 

 

3. Mikko Kokkonen, Pro Kallavesi -liikkeen perustaja

Kokkonen on talkkunantuottaja ja yritysvalmentaja ja tullut tänä vuonna tunnetuksi Pro Kallavesi-liikkeen perustajana. Kokkonen on saanut aikaan varsinaisen kansanliikkeen, joka vastustaa Finnpulpia, tuo esille luontoarvoja ja kampanjoi puhtaan Kallaveden puolesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Urkki Keinänen, Pro Kuopionlahti -liikkeen voimahahmo

Historiaharrastaja koosti tänä vuonna kirjan Väinölänniemestä. Aiemmin hän on ollut tekemässä kirjaa esimerkiksi Niiralan kaupunginosasta. Keinänen on käynnistänyt Pro Kuopionlahti –liikkeen vastustamaan korkeaa kongressihotellia Kuopionlahdelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Tarmo Hakkarainen, Taijin euroopanmestari, shiatsuhieroja 

Syventynyt mielen, kehon ja energian tutkiskeluun 30 vuoden ajan. Kirjoitti hiljakkoin kirjan Polku sisäiseen harjoitteluun. Mukana Itä-Suomen yliopiston kaatumisen ehkäisytutkimuksessa taijin osalta. Ohjaa myös taojoogaa.

 

 

 

 

 

 

6. Iivo Niskanen, olympiavoittaja

Kuva: Tiina Tynkkynen-Hieta

Hiihti viime keväänä Etelä-Korean Pyeongchangissa 50 kilometrin matkalla olympiakultaa. Niskasen kunniaksi huhtikuussa järjestetyt kultajuhlat keräsivät torin täyteen yleisöä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Petteri Pennanen, KuPSin kapteeni 

Vuoden 2018 Veikkausliigan paras keskikenttäpelaaja. Pennanen teki 12 maalilla oman yhden kauden maalintekoennätyksensä. Tämä KuPSin oma kasvatti ja taituri oli tärkein lenkki, joka toi seuralle toisen peräkkäisen Veikkausliigamitalin ja europaikan.

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Mika Kojonkoski, mäkihyppyvalmentaja 

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön entinen johtaja on solminut 4 vuoden sopimuksen Team Chinan kanssa, tavoitteena rakentaa Kuopiossa Kiinalle oma mäkihyppymaajoukkue vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin mennessä. Urheilijat saapuivat Kuopioon tänä syksynä. Erikoisesta projektista tehdään myös dokumenttisarja televisioon.

 

 

 

 

 

 

9. Jukka-Tapio Keränen, taikuri

Keränen, eli Taikuri Alfrendo on työskennellyt ammattitaikurina tasan 10 vuotta. Alfrendo teki tänä vuonna 10-vuotisjuhlaesityksen, joka nähtiin muun muassa Barcelonassa. Ollut vuosien varrella esiintymässä lukuisissa hyväntekeväisyystapahtumissa ja tuonut varsinkin lapsille paljon iloa.

 

 

 

 

 

 

10. Anna Pitkänen, Kuopio Tanssii ja soi -tapahtuman toiminnanjohtaja

Kuva: Annan kuva-arkisto

Kuopion tanssiviikkojen pitkäaikainen voimahahmo on osaltaan ollut luomassa tanssiviikoista kenties Kuopion tunnetuimman tapahtuman. Pitkäsellä on vankka kokemus ja uskomaton verkostoitumiskyky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Tiina Naumanen, viestintäkouluttaja ja taiteilija  

Naumanen kouluttaa, näyttelee, ohjaa, juontaa ja laulaa. Tänä syksynä oli tekemässä ravintoloihin mm. Salakapakka-nimistä esitystä. Naumanen on perustanut Viestintäkoulutus Draivin ja Kuopion Yrittäjät palkitsi hänet Vuoden 2018 yksinyrittäjäksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

12. Tilla Martikainen, Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtaja 

Ollut luomassa keskustaan lukuisia suurtapahtumia ja siten vaikuttanut merkittävästi keskustan elinvoimaan.

 

 

 

 

 

 

 

13. Varsha Shurpali, monikulttuurisuuskeskus Kompassin ohjaaja ja vapaaehtoistyön vastuuhenkilö

Kuva: Varshan kuva-arkisto

Tekee tärkeää työtä maahanmuuttajien kotouttamiseksi. Vahva ja itsenäinen nainen on hyvä esimerkki kaikille naisille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. Johanna Tuukkanen, ANTi-festivaalin taiteellinen johtaja

Kuva: Pekka Mäkinen

Kansainvälinen taiteen rautainen ammattilainen, joka viestii taitavasti taiteen merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille. Tuonut ANTI-festivaalin kautta Kuopiolle valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. Tanja Niskanen, jääkiekkoilija 

KalPa Naisten Liigajoukkueen pelaaja Tanja Niskanen oli mukana viime keväänä Olin Pyeongchangin Olympialaisissa Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueessa isossa roolissa, kun Suomi sai pronssimitalin. Tanjan kuvaillaan olevan peräänantamaton harjoittelija, joka on harjoituksissakin aina ”tosissaan”.

 

 

 

 

 

 

 

 

16. Harri Miettinen, leipäjonotoiminnan vapaaehtoinen 

Miettinen koordinoi vapaaehtoisena Kuopion Ruoka-avun lahjoitusruokatoimintaa ja mahdollistaa sadoille ihmisille viikoittaisen ruoan saannin. Korostaa aina, ettei leipäjonossa käynti ole kenellekään häpeä.

 

 

 

 

 

 

 

 

17.  Raine Siltala – Savo Volleyn markkinointivastaava

Kuva: Savo Volley

Nostanut Savo Volleyn lentopalloseuran markkinoinnissa ennennäkemättömälle tasolle ja seuran kotipelit markkinoidaan koko Savon alueella. Rainen urheilumarkkinointi ja tapahtumien tekeminen rakentuvat myös muiden urheiluseurojen varaan: hän on aktivoinut urheiluseurojen välistä yhteistyötä ja yhteismarkkinointia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. Jaakko Rissanen, KalPa

Kuva: KalPa

KalPa-kasvatti ja paluumuuttaja. Liigan All-Stars keskushyökkääjä kaudella 2016-2017 teki paluun kotiseuraansa KHL-kauden jälkeen. Loistava pelintekijä, syöttelijä ja vahva luistelija. Tämä rauhallinen savolainen on liigan ehdotonta eliittiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

19. Ritva Grönberg, näyttelijä

Kuva: Sami Tirkkonen

Kuopion kaupunginteatterin pitkän linjan ammattilainen on myös loistava laulaja. Alkuvuodesta hän kosketti kuopiolaisia itse ohjaamallaan, käsikirjoittamallaan ja esittämällään Rakkaudesta lauluun –teoksella.

 

 

 

 

 

 

 

 

20. Ari Paanala, pyöräilyaktiivi 

Kuopion Hyötypyöräilijöiden aktiivi on jo vuosia kampanjoinut pyöräilyn puolesta. Tuo pyöräilyn ympäristöllisiä ja terveydellisiä hyötyjä esiin aktiivisesti muun muassa sosiaalisessa mediassa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT