Yrittäjällä ei ole varaa uupua

Yrittäjällä ei välttämättä ole varaa pitää sairauslomaa uupuneenakaan.

Yrittäjien työuupumus on edelleen vaiettu aihe ja kynnys hakea apua on monesti suuri. On yrittäjästä itsestään      kiinni, millaisen työterveyssopimuksen hän on tehnyt.

Työuupumuksesta puhutaan monesti rivityöntekijän kannalta. Vaikka uupumus on vaikea aihe kenelle tahansa työntekijälle, ovat he silti yleensä yrittäjiä paremmassa tilanteessa hakiessaan apua. Pienyrittäjällä ei useinkaan ole juuri varaa pitää sairauslomaa uupuneenakaan, ja on yrittäjästä kiinni, onko työterveyshuoltoa edes järjestetty.
– Jokainen poissaolo käy pienyrittäjälle kalliiksi ja pahimmillaan tilanne voi jopa melkein johtaa konkurssiin, eräs kuopiolaisyrittäjä kertoo. Hän haluaa kommentoida aihetta nimettömänä, ettei leimaantuisi uupuneeksi yrittäjäksi.
Monet yrittäjät tekevätkin töitä sairaana, koska sairauslomapäivään ei ole varaa. Tällä hetkellä yrittäjän eläkelain eli YEL:in mukaan vakuutettujen yrittäjien omavastuuaika ennen sairauspäivärahan saamista on sairastumispäivä ja sitä seuraavat kolme arkipäivää.
– Harvoin esimerkiksi flunssa kestää sitä pidempään, eli jos olet ollut poissa, maksat sen omasta pussistasi. Karenssiajan lyhentäminen olisi yrittäjien jaksamisen kannalta yksi erittäin tärkeä apukeino. Silloin voisi sairastaa rauhassa.

Vastuusta ei pääse lomallakaan

Yrittäjien yöunet ovat karrikoidusti riippuvaisia yrityksen kassavirrasta. Mikäli yrityksellä menee hyvin, eli tulot ovat vakaat, pystyy yrittäjä hengähtämään rauhassa. Stressiä taas aiheuttaa epävakaa tulotilanne.
– Lomalle pääseminen riippuu siitä, miten yrityksellä menee. Ensin taloudellisen tilanteen pitäisi olla sen verran hyvä, että on varaa palkata työntekijä tuuraamaan yrittäjän lomailua, kuopiolaisyrittäjä kuvailee.
Hän itse pyrkii pitämään viikossa kaksi vapaapäivää. Harvoin vapaapäivät kuitenkaan sujuvat täysin ilman työasioiden pyörittelyä.
– Vapaapäivät eivät kuitenkaan vapauta yrittäjää vastuusta. Ja monesti vapaalla tulee sitten tehtyä vaikkapa rästiin jääneitä paperihommia.
Kuopiolaisyrittäjä sanoo, että yrittäjän täytyy myös oppia luottamaan esimerkiksi valitsemiinsa työntekijöihin. Monesti yrittäjällä on se mielikuva, että juuri hän on yritykselle täysin välttämätön. Yritys on usein yrittäjälle intohimo, mutta uupuminen voi uhkata myös mielekkäässä työssä salakavalasti, mikäli välillä ei pidä vapaata.
– Vapaalla täytyy luottaa siihen, että yrityksessä pärjätään vaikka minä olenkin poissa. Jos ei pärjätä, niin rekrytoinnissa on tullut virhe, hän nauraa.

Tärkeää puhua jollekin

Haastateltu kuopiolaisyrittäjä kertoo itse saavansa apua jaksamiseen puhumalla.
– Avoimuus on auttanut minua. Se, että ei häpeä tunnustaa, jos uuvuttaa. Kun sen saa sanottua edes yhdelle henkilölle rehellisesti ääneen, saa jo siitä voimaa, että on voinut avautua jollekin. Perheen, ystävien ja toisten yrittäjien tuki on äärimmäisen tärkeää.
Hän sanoo kuitenkin, että kaikki eivät halua puhua tai kuulla uupumuksesta, koska se on tabu.
– Jos sattuu avautumaan väärälle henkilölle, voi saada ilkeän vastauksen, että itsepähän olet urasi valinnut, älä nyt valita. Mutta mitä tästä tulisi, jos ei kukaan olisi yrittäjä?
Myös se, mitä kunkin yrittäjän omassa henkilökohtaisessa elämässä tapahtuu, vaikuttaa jaksamiseen.
– Ihminen on kokonaisuus, joten totta kai se vaikuttaa, saako ihmisistä ympärillä tukea vai viekö henkilökohtaisen elämän kiemurat vielä lisää voimavaroja.
Palautumisen kannalta riittävä vapaa-aika ja esimerkiksi harrastukset, jotka vievät ajatukset hetkeksi pois yrityksestä, ovat tärkeitä. Moni yrittäjä saa myös voimaa siitä onnistumisen ilosta, kun asiakkaan saa palveltua hyvin.
– Lisäksi voisi auttaa, jos olisi olemassa juuri yrittäjien jaksamiseen erikoistuneita psykologeja, joille pääsisi helposti keskustelemaan, kuopiolaisyrittäjä vinkkaa.

Asiakkaat ohjailevat työaikoja

Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Ortju sanoo, että yrittäjien keskuudessa iso ongelma on työterveyssopimusten puuttuminen.
– Tiedän, että monella ei ole suoraan paikkaa, minne mennä keskustelemaan jaksamisasioista. Jos työterveyshuoltoa ei ole järjestetty, on yrittäjän käytännössä hakeuduttava julkiseen terveydenhuoltoon tai omakustanteisesti yksityiselle.
Ortju sanoo omastakin kokemuksesta, että yrittäjiä uuvuttaa yleisimmin työn suuri määrä, taloudellinen paine ja ajankäytön ja -hallinnan ongelmat.
– Asiakkaat ohjaavat esimerkiksi yrittäjän työaikaa. Jotkut yrittäjät joutuvat olemaan epäsäännöllisesti töissä asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Joillakin on enemmän säännöllinen työaika esimerkiksi liikkeen aukioloaikoina, mutta aukioloajatkin täytyy säännellä asiakasvirtojen mukaan.
– Työtä on tehtävä silloin kun asiakkaan tarve on, ja siksi yrittäjän omaan lepoon voi jäädä vähemmän aikaa. Epäsäännöllistä työaikaa tekevät eivät myöskään voi kovin pitkälle suunnitella omaa elämäänsä. Vaikkapa harrastuksen aloittaminen voi olla mahdottomuus, jos siihen pitäisi sitoutua viikoittain tiettyyn aikaan.

Yrittäjien hyvinvointia kartoitetaan

Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Ortju kertoo, että Kuopion Yrittäjät on parhaillaan käynnistämässä kyselyä, jossa kartoitetaan yrittäjien jaksamisasioita. Kysely aloitetaan ensi viikolla.
– Kyselemme, millaisia hyvinvointiin liittyviä tapahtumia tai toimintaa yrittäjät toivoisivat.
Kyselyn tulokset ovat valmiina toukokuun lopussa, jolloin ne käsitellään.
– Pyrimme sen jälkeen toteuttamaan toiveet, jos sellaisia ilmenee.